Pikiran Adhedhasar Prilaku - Cara Kelakuan ing Afrika Kidul

Afrika Kidul minangka negara sing macem-macem lan multikultur sing nampani para pengunjung kanthi tangan terbuka, nanging persahabatan sing ditemtokake kanggo para tamu bisa ditarik maneh nalika kesengsem prasaja diduga. Punika limang perkara paling sampeyan kudu ngerti nalika nerangake etika sing bener ing Afrika Kidul.

Tipping

Kaya ing UK, sing penting kanggo nunggu staf tunggu ing restoran lan supir taksi kanggo layanan apik. Jumlah standar watara 10%. Nanging ing Afrika Kidul, uga ana tradhisi kanggo mènèhi pandhuan wisata, porter hotel, petrol lan petugas parkir.

Biasane, para petugas parkir bakal nganggo celana sing cerah utawa roken ing sandhangane lan ngisi apa wae nganti R5 kanggo nonton mobil, nglindhungi saka nyolong utawa karusakan nalika sampeyan lunga. Mayoritas buruh kasebut jujur ​​lan dipercaya, nanging ing kasus-kasus kasebut, ora dianggep resmi dening panguwasa lokal manawa supaya ora ana nalika sampeyan bali, aja kaget. Yen sampeyan ora yakin, nyetel mobil sing nyewa ing taman mobil sing ditemtokake, biasane ana akeh sing bisa ditemokake, utamane ing kutha-kutha.

Anake kanggo Nedha bengi

Barbeque paling sering digandhengake karo Australia, nanging cuaca sing enak lan akehe spasi ruangan ateges uga kasebut ing Afrika Kidul. Nalika sampeyan diundang menyang braii (BBQ) njupuk apa wae sing sampeyan pengin mangan plus ekstra sethitik kanggo grup. Yen tuan rumah ngandhani yen sampeyan ora perlu ngowahi apa-apa, njupuk anggur utawa kembang minangka hadiah kanggo matur nuwun kanggo Hospitality.

komunitas

Senadyan getaran ing Afrika Kidul minangka umum ora resmi, ditegesi, ora nggawe kesalahan dadi ora duwe budaya. Sembarang tampilan sing ndeleng komunitas kene minangka ireng utawa putih utawa sugih utawa miskin iku gampang lan ora gampang. Ana akeh kebangsaan lan agama ing Afrika Kidul lan nilai-nilai lan sikap individu beda-beda. Rahasia iku ora bakal nganggep apa-apa, iki Nata Pelangi lan bakal tansah ngejutno sampeyan.

Gender wadon

Iku ora umum kanggo wong nuduhake apresiasi kanggo wangun wadon kanthi salah whistling ing, utawa takon wong wadon kanggo mungkasi lan ngobrol nalika. Iki ora bisa ditemokake karo sembarang permusuhan nanging disengaja minangka pujian kang ditrapake. Senyum wis cukup saka pengakon, nanging ora nganggep kudu mandheg lan melu obrolan.

Ing sawetara dhaérah pedesaan sing kurang nduwèni kebebasan jender saka Kulon, para wanita ing luar negeri kerep dituduhake lan luwih becik tinimbang wanita pribumi. Nanging, ing komunitas cilik iki, wanita sing ngombe utawa nggarap gawe ngobrol minangka 'kurang mulus' tinimbang wong sing ora. Iki ora ateges sampeyan kudu ngowahi prilaku sampeyan kanthi dramatis, mung mangerteni tindak tanduk lokal lan dadi wicaksana bab sampeyan dhewe.

wektu

Yen sampeyan lagi nekani rapat kutha utawa numpak pesawat, aja nyangka ketepatan waktu. Wektu dianggep luwih alon ing Afrika Kidul lan ora ana sing perlu dienggo. Utamané, nalika nerangake wektu transportasi lan lelungan umum, sampeyan bisa uga pengin ngrungokake tembung, plus / minus. Iki tegese yen demo sampeyan kudu bali menyang Cape Town ing 5pm, plus / minus, bisa tekan kapan wae antarane 5 lan 9pm. Nanging, iki ora ateges ketepatan waktu sing ora bakal dikarepake! Mesthekake sampeyan tiba ing wektu, lan yen tegese lelungan jarak, sing paling apik kanggo ngatur nyewa mobil.