Mendoni për mënyrat tuaja - Si të silleni në Afrikën e Jugut

Afrika e Jugut është një vend i larmishëm dhe multikulturor, i cili mirëpret vizitorët me armë të hapura, por miqësia që u shtrihet tek mysafirët mund të tërhiqet shpejt kur thjeshtësi të thjeshta anashkalohen. Këtu janë pesë gjërat më të mira që duhet të dini kur bëhet fjalë për etikën e duhur në Afrikën e Jugut.

Kthese

Ashtu si në UK, është e zakonshme të pritet stafi pritës në restorantet dhe shoferët e taksive për një shërbim të mirë. Shuma standarde është rreth 10%. Sidoqoftë në Afrikën e Jugut është gjithashtu e zakonshme të vendosësh në çdo udhëzues turistik, derëtarë të hotelit, benzinë ​​dhe personel të parkimit.

Zakonisht pjesëtarët e gjimnazeve të parkingjeve do të mbajnë një këmishë me ngjyrë të bardhë ose me jelek të veshur me rroba dhe do të ngarkojnë çdo gjë deri në R5 për të shikuar makinën tuaj, duke mbrojtur atë nga vjedhjet ose dëmtimet gjatë kohës që jeni larg. Shumica dërrmuese e këtyre punëtorëve janë të sinqertë dhe të besueshëm, por në shumicën e rasteve ato nuk janë të punësuar zyrtarisht nga asnjë lloj autoriteti lokal kështu që nëse nuk janë aty kur të ktheheni, mos u habitni. Nëse nuk jeni të sigurtë, parkoni makinën me qira në një park të caktuar makinash, zakonisht ka shumë për t'u gjetur, veçanërisht në qytete.

Një ftesë për darkë

Barbeques janë më së shpeshti të lidhura me Australinë, por moti i bukur dhe bollëku i hapësirave të jashtme do të thotë se ata janë gjithashtu jashtëzakonisht popullor në Afrikën e Jugut. Kur ju jeni të ftuar në një braii (BBQ) të marrë së bashku çdo gjë që keni ndërmend të hani plus një shtesë të vogël për grupin. Nëse ushtria juaj këmbëngul që ju nuk keni nevojë të sillni ndonjë gjë, merrni me vete disa verë apo lule si dhuratë për t'i falenderuar ata për mikpritjen e tyre.

Community

Ndonëse vibruesi në Afrikën e Jugut është përgjithësisht jozyrtar, nuk e bën gabim të bëhet kulturor i pandjeshëm. Çdo pikëpamje që i sheh këtu komunitetet si të zeza ose të bardha, ose të pasur apo të varfër është një thjeshtësi dhe naiv. Ka një numër të nacionaliteteve dhe besimeve në Afrikën e Jugut dhe vlerat dhe qëndrimet e individëve ndryshojnë në përputhje me rrethanat. Sekreti është që të mos marrë kurrë ndonjë gjë, ky është Kombi Ylberi dhe gjithmonë do t'ju befasojë.

Femra gjinore

Nuk është e pazakontë që burrat të tregojnë vlerësimin e tyre për formën femërore ose duke u fikur ose duke i kërkuar një gruaje të ndalojë dhe të flasë për një kohë. Kjo nuk duhet të plotësohet me asnjë lloj armiqësie, por me mirësi të pranuar si kompliment me të cilin është menduar. Një buzëqeshje është e mjaftueshme për një mirënjohje, por nuk ndihet i detyruar të ndalosh dhe të angazhohesh në bisedë.

Në disa fshatra rurale që kanë qenë më pak të ekspozuar ndaj lirive gjinore perëndimore, të jashtmit femra shpesh tregohen më shumë respekt dhe mirësjellje sesa gratë vendase. Sidoqoftë, në këto bashkësi më të vogla, gratë që pinë apo punojnë janë frowned si 'më pak virtuoz' se ata që nuk e bëjnë. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndryshoni sjelljen tuaj në mënyrë dramatike, vetëm të jeni të vetëdijshëm për sjelljet lokale dhe të jeni të matur për tuajën.

kohë

Përjashtim të rastit kur jeni duke marrë pjesë në një takim në qytet ose duke marrë një fluturim, mos prisni saktësinë. Koha trajtohet më butë në Afrikën e Jugut dhe shpesh nuk ka nevojë të nxitojë. Në veçanti, kur bëhet fjalë për transportin publik dhe kohën e udhëtimit mund të prisni të dëgjoni shprehjen 'plus / minus'. Kjo do të thotë se nëse turneu juaj duhet të kthehet në Cape Town në 5pm, plus / minus, ai mund të arrijë çdo kohë ndërmjet 5 dhe 9pm. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se saktësia nuk do të pritet nga ju! Sigurohuni që të arrini në kohë, dhe nëse kjo do të thotë të udhëtoni me ndonjë distancë, bastja më e mirë është të rregulloni qira e makinave.